Rojstni kamni po horoskopu: Kozmični vodnik po izbiri rojstnih kristalov

Rojstni kamni po horoskopu: Kozmični vodnik po izbiri rojstnih kristalov

5 kristalov za uspešno šolsko in študijsko leto Branje Rojstni kamni po horoskopu: Kozmični vodnik po izbiri rojstnih kristalov Št. minut: 7 Naprej Polnjenje kristalov na polni luni: Zakaj in kako?

Izbiranje kristala, ki te bo spremljal na tvoji poti, je izjemno intimna izkušnja, ki lahko marsikomu zaradi pestre izbire ponudbe predstavlja velik izziv.

Popolnega načina za izbiro "pravega" kristala ni. Vsak človek ima svoj pristop - eni k temu pristopijo izjemno analitično (z izbiro kristala glede na njegove lastnosti), spet drugi zelo intuitivno (z izbiro kristala glede na privlačnost).

Čeprav ni rešitve, ki bi ustrezala vsem, ko gre za izbiro kristalov za osebno rast in dobro počutje, mnogi posamezniki najdejo pomoč v raziskovanju razmerja med svojimi znaki zodiaka in rojstnimi kamni.

Tvoje horoskopsko znamenje ponuja edinstven vpogled v tvojo osebnost, prednosti in slabosti, zaradi česar predstavlja dragoceno izhodišče za izbiro kristalov.

Vseeno je pri izbiri pravega kristala pomembno imeti v mislih, da ima vaša intuicija ključno vlogo pri določanju kristalov, ki vam bodo najbolj ustrezali.

Za tiste, ki pa iščete usmeritev glede na vaše znamenje, pa se bomo v tem članku bomo poglobili v svet rojstnih kamnov. Za vsako znamenje smo izpostavili tri različne kristale/minerale in pojasnili zakaj se ravno ti prilegajo karakterju znamenja.

Oven (21. marec - 19. april)

1. Bloodstone: Ovni so znani po svoji goreči in strastni naravi. Prizemljitvena energija Bloodstone-a pomaga ublažiti njihovo impulzivnost, hkrati pa poveča pogum in vitalnost.

2. Diamant: Diamanti simbolizirajo moč in vzdržljivost ter se popolnoma ujemajo z Ovnovo odločnostjo in vodstvenimi lastnostmi. Ta dragi kamen bo Ovnom povečal tudi samozavest v trenutkih, ko to potrebujejo.

3. Rdeči jaspis: zemeljska energija tega minerala čudovito dopolnjuje ognjevitost Ovna, zagotavlja stabilnost in jim pomaga, da ostanejo prizemljeni v trenutkih intenzivnosti.

Bik (20. april - 20. maj)

1. Smaragd: kot znamenje, ki mu vlada Venera, Bik uspeva v ljubezni in lepoti. Smaragdi resonirajo s srčno čakro, spodbujajo harmonijo, brezpogojno ljubezen in čustveno ravnovesje.

2. Rose Quartz: znan kot "kamen ljubezni", rose quartz spodbuja Bika, da se odpre svojim čustvom, se začne spoštovati in hkrati krepi odnose z drugimi.



3. Safir: safirji predstavljajo modrost in zvestobo, lastnosti, ki se dobro ujemajo z Bikovo zanesljivo in praktično naravo. Ta dragi kamen pomaga tudi pri lažjem odločanju - nekaj s čem imajo trmasti Biki včasih izziv.

Dvojčka (21. maj - 20. junij)

1. Akvamarin: Dvojčka sta zračno znamenje. Pomirjujoča energija akvamarina pomaga pomiriti njihove aktivne ume, zmanjšuje stres in spodbuja jasno komunikacijo.

2. Citrin: Citrin, znan kot "kamen uspeha", krepi Dvojčkov naravni intelekt in ustvarjalnost, hkrati pa jim bo prinesla obilje in pozitivnost.

3. Quartz: Kot "glavni zdravilec"quartz poveča mentalno jasnost in osredotočenost -  lastnosti, ki podpirajo Dvojčkova intelektualna prizadevanja.

Rak (21. junij - 22. julij)

1. Moonstone: Rak je tesno povezan z Luno in mesečev kamen oziroma moonstone krepi njihove intuitivne in negovalne lastnosti. Hkrati s tem spodbuja čustveno ravnovesje in intuicijo, kar Raka še dodatno podpre na njegovi poti.

2. Biser: biseri predstavljajo čistost in zvestobo, zaradi česar se idealno ujemajo z Rakovo sočutno in empatično naravo. Izboljšajo čustveno zdravljenje in notranjo modrost.



3. Karneol: topla energija karneola pomaga Raku premagati dvom vase, odstrani strahove ter jih spodbuja, da sprejmejo svojo ustvarjalno in strastno plat.

Lev (23. julij - 22. avgust)

1. Sončni kamen: kot "kamen vodstva" sončni kamen rezonira z Levovo samozavestno in karizmatično osebnostjo, hkrati pa krepi njihovo samoizražanje in vitalnost.

2. Tigrovo oko: Ta kamen krepi Levov pogum in samozavest, jim pomaga pri premagovanju izzivov in ohranjanju njihovega naravnega optimizma.

3. Ognjeni ahat: Ognjeni ahat se ujema z Levovo ognjeno energijo, spodbuja njihovo ustvarjalnost in dodatno podžge strast.

Devica (23. avgust - 22. september)

1. Amazonit: Analitičnemu umu Device bo koristila pomirjujoča energija amazonita, ki bo dodatno izboljšala njene komunikacijske in organizacijske sposobnosti.

2. Peridot: Peridotova živahna zelena barva se ujema z zemeljsko naravo Device. Peridot bo spodbudil zdravljenje in preobrazbo, hkrati pa krepil občutek smisla v svetu pri vseh, rojenih v znamenju Device.


3. Karneol: Karneol spodbuja Device, da stopijo iz svoje cone udobja, v katero so se ujeli, prav tako pa ta znak navdihne z ustvarjalnostjo in samozavestjo.

Tehtnica (23. september - 22. oktober)

1. Lapis lazuli: Tehtnicam vlada Venera, lapis lazuli pa spodbuja harmonijo, krepi komunikacijo in ravnovesje v medsebojnih odnosih ter popolnoma dopolnjuje vse rojene v znaku Tehtnice.

2. Rose Quartz: Kot "kamen ljubezni", rose quartz spodbuja Tehtnice, da izrazijo svoja resnična čustva, hkrati pa spodbuja ljubezen do sebe in sočutje do drugih.

3. Opal: Opali krepijo diplomatsko in očarljivo naravo Tehtnic, spodbujajo njihovo čustveno ravnovesje in povečujejo njihove sposobnosti odločanja.

Škorpijon (23. oktober - 21. november)

1. Labradorit: Škorpijoni so znani po svoji globini in intenzivnosti. Labradoritova mistična energija bo dodatno krepila njihovo intuicijo in notranjo moč.

2. Črni obsidian: Ta zaščitni kamen se Škorpijonom pomaga osvoboditi negativnosti in čustvene obremenitve ter spodbuja preobrazbo in osebno rast.

3. Rodokrozit: Rodokrozit spodbuja čustveno zdravljenje in ljubezen do sebe, zato bo podpiral Škorpijone na njihovem potovanju samoodkrivanja in transformacije.

Strelec (22. november - 21. december)

1. Ametist: Ametist, znan po svojih duhovnih in pomirjujočih lastnostih, krepi modrost in intuicijo Strelca ter podpira njihov pustolovski duh.

2. Sodalit: Sodalit spodbuja samoizražanje in jasno komunikacijo, kar je v skladu z ljubeznijo Strelca do izmenjave idej in osebnih izkušenj.

3. Blue Lace Ahat: Ta pomirjujoč kamen Strelcem pomaga najti ravnovesje in harmonijo med njihovimi dogodivščinami, hkrati pa zmanjšuje stres in tesnobo, ki se utegneta pojaviti.

Kozorog (22. december - 19. januar)

1. Granat: Granatova ozemljitvena energija se ujema s Kozorogovo praktično in ambiciozno naravo ter spodbuja njihov uspeh, pogum in samodisciplino.

2. Črni oniks: Kozorogi bodo uživali v zaščitnih lastnosti črnega oniksa, saj bodo izkoristili njegove zaščitne lastnosti, kar jim bo pomagalo premagati izzive in ovire na poti do uspeha.

3. Fluorit: Fluorit krepi mentalno jasnost in sprejemanje odločitev ter podpira Kozorogovo strateško in ciljno usmerjeno miselnost.

Vodnar (20. januar - 18. februar)

1. Akvamarin: Vodnarjem bo koristila pomirjujoča in blagodejna energija akvamarina, ki hkrati spodbuja jasno komunikacijo in krepi čustveno ravnovesje.

2. Ametist: Ta kristal notranjega miru krepi Vodnarjeve intuitivne in humanitarne lastnosti, spodbuja njihovo ustvarjalnost in prinesenotranji mir.

3. Modri topaz: Modri topaz spodbuja Vodnarja, da izrazi svoje edinstvene ideje in vizije, hkrati pa spodbuja njihovo samozavest in osebno rast.

Ribi (19. februar - 20. marec)

1. Ametist: Ametistova duhovna energija krepi intuicijo in sočutje Rib, pospeši njihovo čustveno zdravljenje in jim notranji mir.

2. Akvamarin: Akvamarin se ujema z vodno naravo Rib, pomagal pa bo tudi spodbuditi čustveno ravnovesje in jasnost pri odločanju.

3. Moonstone: Ribe so zelo spiritualno znamenje. Mesečev kamen bo okrepil povezanost Rib z mističnimi in duhovnimi sferami ter spodbudil ustvarjalnost in intuicijo.

Intuicija naj bo merilo

Medtem ko rojstni kamni ponujajo čudovito izhodišče za izbiro kristalov, naj bo intuicija še vedno tvoje osrednje vodilo.

Pri izbiri kristalov in mineralov zaupaj svojemu notranjemu občutku, saj so najbolj primerni kristali zate pogosto tisti, ki te pritegnejo nevede.

Ne glede na to, ali te privlači tvoj rojstni kamen ali pa pokliče kakšen drug kristal, lahko računaš na to, da bo svet kristalov ponudil obilico transformativnih energij, ki čakajo, da podprejo tvojo pot samoodkrivanja in osebne rasti.

Pusti komentar

Vsi komentarji so pred objavo moderirani.

To spletno mesto ščiti reCAPTCHA, pri čemer veljajo Googlov pravilnik o zasebnosti in pogoji uporabe.