Petkova prizemljitvena rutina

Petkova prizemljitvena rutina

Petek. Dan, ko zaključimo z delovnimi obveznostmi in stresne trenutke zamenjamo s trenutki miru in povezovanja z bližnjimi.

Da pa lahko uspešno začnem svoj zasluženi vikend, vsak petek sledim svoji petkovi prizemljitveni rutini, ki ustvari rez med mojim delovnim življenjem in osebnimi trenutki.

Branje Petkova prizemljitvena rutina Št. minut: 3 Naprej Kako uporabljati naravna kadila?

Petek. Dan, ko zaključimo z delovnimi obveznostmi in stresne trenutke zamenjamo s trenutki miru in povezovanja z bližnjimi.

Kljub temu, da osebno v svojem delu neverjetno uživam, se vikenda velikokrat veselim zgolj zaradi tega, ker svoji duši in notranjemu jazu namenim več časa. Dam si to dovoljenje.

Da pa lahko uspešno začnem svoj zasluženi vikend, vsak petek sledim svoji petkovi prizemljitveni rutini, ki ustvari rez med mojim delovnim življenjem in osebnimi trenutki.

Kako se vsak petek prizemljim?

Ko zaključim svoj zadnji delovni dan v tednu, ugasnem računalnik, pospravim pisalno mizo in delovno okolje in si ga pripravim za ponedeljek.

Preden pa zaprem vrata pisarne, si vzamem nekaj trenutkov zase.

Na ušesa si dam mirno meditativno glasbo in prižgem svečo nad katero zakurim kadilo, ki mi tisti trenutek najbolj odgovarja, katerega pomoč želim. Ta teden bo to puščavski žajbelj, ki mi bo pomagal iz okolice in telesa odstraniti stres.

Sprehodim se po pisarni in energetsko očistim prostor, v katerem preživim največ časa. Nato se usedem na tla, kadilo položim v posodico predse in si vzamem nekaj trenutkov za mirno meditacijo.

Moj petkov proces meditacije

Prvih par trenutkov meditacije namenim miselnim zahvalam. Zahvalim se za vse, kar se mi je v preteklem tednu zgodilo. Za vse dobre trenutke, pa tudi tiste, ki so me nekaj naučili.

Potem se začnem osredotočati na to, da z vsakim dihom zajamem vse negativne občutke in občutke stresa, ki se nahajajo v mojih mislih in telesu. Z vsakim izdihom te občutke spustim ven.

Vdih si predstavljam kot zajemalko, ki negativnost popolnoma zajame, izdih pa kot da negativnost odlijem stran.

Ko so moje misli popolnoma prazne, ko slabi občutki zapustijo moje telo, naslednjih nekaj minut diham in prezračim svojo glavo. Če v mojo glavo skoči kakšna misel, jo opazim, a spustim mimo. Dam si prostor, da zadiham. Vzamem čas zase.

Ko z meditacijo zaključujem, nekaj trenutkov ob koncu namenim vizualizaciji. Tako namreč poskrbim, da bodo moje telo in misli vedno poravnane s cilji, ki jih želim doseči.

Zaključek z vizualizacijo

Ob vizualizaciji svojih ciljev si sebe poskusim predstavljati v točno določeni situaciji, na točno določenem mestu. Z zaprtimi očmi se preslikam v nek drug čas in se osredotočam na čustva, ki jih doživljam ob tem.

Ko moč vizualizacije čutim globoko v svojem bistvu, začnem z meditacijo počasi zaključevati.

Zahvalim se sama sebi, ker sem si vzela čas zase, počasi odprem oči, globoko vdihnem in izdihnem ter zapustim svoj delovni prostor.

V luči te meditacije je moj vikend sproščen. Naberem si energije za prihajajoč teden in zaradi vizualizacije svoj ponedeljek začnem optimistično in polna energije.

Kakšna pa je tvoja petkova rutina?

Pusti komentar

Vsi komentarji so pred objavo moderirani.

To spletno mesto ščiti reCAPTCHA, pri čemer veljajo Googlov pravilnik o zasebnosti in pogoji uporabe.